skip to Main Content
V.l.n.r.: Kinderhospiz GF-Obfrau Sabine Reisinger, Wien Holding-GF Sigrid Oblak, Gabarage-Obfrau Gabriele Gottwald Nathaniel, Fundraising Verband Austria-GF Günther Lutschinger

Bečki holding je koncern u vlasništvu Grada Beča, a obuhvata 75 preduzeća iz oblasti kulture, nekretnina, logistike i medija. Koncern daje kroz različite projekte održivi doprinosi poboljšanju kvalitete života i trenutno osigurava oko 16 hiljada radnih mjesta. Sada je njihov socijalni angažman i nagrađen posebnom nagradom: “Ekonomija pomaže! Award 2016”. Bečki holding je projektom “Kinderhospitz Netz meets gabarage upcycling design” podržao dvije dobrotvorne organizacije.

Jedan od rezultata projetka je tzv. „Kinderhospiz Netz“ u Beču koji se brine o djeci oboljeloj od opakih bolesti. Djeca mogu dolaziti kada žele, organizuju se grupni razgovori i za djecu i za roditelje kako bi svima olakšali svakodnevnicu u borbi sa opakom bolešću.

Drugi rezultat je bila pomoć “gabarage upcycling design-u“, preduzeću koje podržava ovisnike pri njihovoj reintegraciji u normalan život. Uposlenici ovog preduzeća proizvode namještaj, torbe i sl. od polovnih predmeta i materijala, dizajniraju produkte i proizvode ih u sopstvenim radionicama.

(EUROCOMM-PR Sarajevo)

Back To Top