skip to Main Content

U bečkom “Muzejskom kvartu” (MQ) 20. i 21. marta 2017. godine održatće se Konferencija o Evropskoj biciklističkoj logistici (European Cycle Logistics Conference). Konfereciju organizuje „European Cycle Logistics Federation“ (ECLF), a podržava Grad Beč. Na ovoj konferenciji internacionalna stručna publika iz oblasti logistike i transporta prezentovatće svoje inovacije na temu prevoza robe u gradu.

Svoj dolazak na Konferenciju potvrdili su i renomirani urbanista Mikael Colville – Andersen te velika preduzeća za logistiku. Pored stručnih predavanja i radnih grupa na temu ekonomskog, komunalnog ili privatnog korištenja teretnih bicikala, bečka publika imat će priliku da se informiše i da besplatno testira teretna bicikla.

Korištenje teretnih bicikala u svjetskim gradovima se znatno povećava, što pored prednosti za okolinu daje ekonomsku prednost i preduzećima jer su nabavka i održavanje teretnih bicikala znatno povoljnija u odnosu na druga dostavna vozila.

Grad Beč, kao domaćin i učesnik Konferencije želi iskoristiti nova rješenja za poboljšanje zaštite okoliša i klime, a upravo je saobraćajona oblast koja ima najviše potencijala za inovacije.

U Beču se prosječnom vožnjom automobilom proizvodi 900 grama, dok javna prevozna sredstva proizvode 161 grama ugljen dioksida. Grad Beč predvidio je subvencije za korisnike transportnih bicikala.

(Izvor: EUROCOMM-PR Sarajevo)

Back To Top