skip to Main Content
Okrugli Stol U Bihacu

Bosna Bank International d.d. Sarajevo i BBI VIP Business Club, u saradnji sa Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije Bosne i Hercegovine, Privrednom komorom Unsko-sanskog kantona i Grupacijom poslodavaca Unsko-sanskog kantona, juče su u Bihaću organizirali okrugli stol o temi „Kako povećati konkurentnost privrede regije Unsko-sanskog kantona – internacionalizacija poslovanja, razvojne šanse, pronalazak investitora i otvaranje novih tržišta“.

Okruglom stolu, koji je samo jedan u nizu događaja u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke, a koji za cilj ima jačanje cjelokupne bh. privrede i konkurentnosti bh. proizvoda na inozemnim tržištima, pristustvovalo je oko 80 predstavnika privrednog sektora, institucija i lokalnih zajednica, saopćeno je iz BBI Banke.

Današnjim okruglim stolom zaokružili smo niz uspješnih diskusija u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke. Prije završnog skupa u Sarajevu, koji će biti održan uoči samog Sarajevo Business Foruma, posjećeni su svi veći poslovni centri u Bosni i Hercegovini, gdje je učešće uzelo oko 300 kompanija i institucija, s više od 600 učesnika – izjavila je Azra Čolić uime BBI VIP Business Cluba.

Presjek stanja privrede regije Unsko-sanskog kantona sa prezentacijom planiranih novih projekata i njihovih efekata na bh. privredu predstavila je Privredna komora Unsko-sanskog kantona, dok je izvozne prednosti i potencijale Unsko-sanskog kantona iz ugla poslodavaca prezentovalo Udruženje poslodavaca Unsko-sanskog kantona.

Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona u prezentaciji tokom svog obraćanja predstavila je razvojne projekte Unsko-sanskog kantona.

Izvršni direktor LRC-a Emil Kučković i danas je prezentirao detaljnu analizu privrednih kretanja u Unsko-sanskom kantonu.

U sklopu okruglog stola prezentirana je i nova online platforma u okviru Sarajevo Business Foruma, koja ima za cilj predstavljanje profila i projekata kompanija, kao i dogovaranje B2B sastanaka. Platforma je dostupna putem web stranice www.sarajevobusinessforum.com.

Back To Top