skip to Main Content

Biznis forum Islamske razvojne banke (The Islamic Development Bank Group Business Forum – THIQAH) i Bosna Bank International (BBI)  potpisali su danas u Saudijskoj Arabiji Memorandum o razumijevanju. Memorandum su u prostorijama THIQAH-e u Džedi potpisali Muhamed Al Ammari, vršilac dužnosti direktora Islamske korporacije za razvoj privatnog sektora (ICD) pri IDB-u i Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

Cilj ovog memoranduma je unapređenje saradnje između Biznis foruma IDB-a i BBI banke u promoviranju investicijskih prilika i saradnje putem Sarajevo Business Foruma (SBF) i Sarajevo Halal Fair (Sarajevo halal sajma). Naime, Memorandumom je dogovoreno da BBI banka u saradnji sa IDB-om u septembru organizira Međunarodni sajam halal industrije – Sarajevo Halal Fair (SHF). Na sajmu će biti predstavljeni halal proizvođači iz regiona i svjetski distributeri iz halal industrije, te prezentirani potencijali i prednosti islamskog bankarstva.

„Potpisivanje ovog memoranduma predstavlja korak naprijed prema efikasnijoj saradnji između THIQAH-e i BBI-a. Na ovaj način upostavljena je platforma za poslovno umrežavanje koja će pomoći porastu prilika za  strane investicije na globalnom novou i generirati dobre prihode za domaće privrednike“, izjavio je Al Ammari.

Predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić istakao je kako će ova saradnja  pomoći  domaćim kompanijama da se predstave na globalnom nivou.
„Memorandumom je dogovoreno uspostavljanje poslovne saradnje putem Sarajevo Halal Fair-a i unapređenje saradnje kroz Sarajevo Business Forum na  partnerskom pokretanju investicijskih i razvojnih projekata, pronalaženju i uspostavljanju kontakata između investitora, te posredovanja između članova BBI VIP Business Cluba i privrednika iz zemalja članica IDB, kao i Zajednice nezavisnih država (CIS)“, kazao je Bukvić.

Back To Top