skip to Main Content

Bosna Bank International (BBI) dobitnik je priznanja “Global Islamic Business Appreciation Award”, nagrade koju pod pokroviteljstvom sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktouma, potpredsjednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladara Dubaija, dodjeljuje Global Islamic Business Excellence Centre i Odjel za ekonomski razvoj Vlade UAE.

Nagradu je primio Abdulaziz Almheiri, predsjednik Nadzornog odbora BBI banke na svečanoj ceremoniji upriličenoj u okviru dvodnevnog Globalnog islamskog ekonomskog samita koji se 30 i 31. oktobra 2018. održava u Dubaiju, jednom od najbrže rastućih svjetskih ekonomskih centara.

Izbor dobitnika priznanja u osam kategorija, kao i nagrade za životno djelo proveo je  žiri sastavljen od svjetskih eksperata, a prema metodologiji koju je uspostavio “Thomson Reuters”, vodeći svjetski pružatelj informacija. Nagrade se dodjeljuju institucijama iz cijelog svijeta za inovativne poslovne inicijative i ideje koje potiču privredni razvoj u skladu sa temeljnim načelima islamske ekonomije – odgovornosti, održivosti i pozitivnog utjecaja na društvo.

“Ovo je izuzetno važan trenutak za BBI banku jer priznanje dolazi od svjetskih eksperata u ovoj oblasti. Od osnivanja BBI banke 2000. godine do danas prešli smo dug put kako bi građanima u BiH omogućili da imaju alternativu i mogućnost da posluju u skladu s islamskim principima. Počeli smo od nule, kao prva banka koja posluje u skladu s islamskim principima u Jugoistočnoj Evropi, a danas, s ponosom mogu reći, BBI banka je jedna od najbrže rastućih banaka u BiH. Ovakve nagrade su podsticaj da nastavimo i dalje raditi na razvijanju izvrsnosti i vrhunske usluge za naše klijente. Spremni smo da nastavimo i sa podrškom privredi i dobrim projektima u BiH. Snažna privreda i jaka ekonomija najbolji su doprinos društvu u kojem poslujemo”, izjavio je Amer Bukvić, povodom izbora BBI banke za jednu od osam prestižnih svjetskih nagrada GIBEC-a.

Back To Top