skip to Main Content
2011.  ZIPS 1207 2010.  ZIPS 1207..qxd.qxd

Jednošalterski sistem izdavanja građevinskih dozvola u Banja Luci počeo je 3. januara ove godine. Svi koji žele da dobiju građevinsku dozvolupotrebnu dokumentaciju mogu da predaju na jednom mjestu – u Centru za dozvole Gradske uprave.

Prvog dana rada po novom sistemu primili smo ukupno 22 predmeta, od čega je jedan bio zahtjev za građevinsku dozvolu, a pet za lokacijske uslove. Danas smo primili još dva zahtjeva za lokacijske uslove za izgradnju indvidualnih stambenih objekata, gdje će građani koristiti mogućnost da Grad Banja Luka, u njihovo ime, pribavlja sve potrebne saglasnosti koje su preduslov za izdavanje građevinske dozvole – rekla je Dragana Milanović, šef Odsjeka prijemne kancelarije Odjeljenja za prostorno uređenje.

Naglasila je da je ovo početni period rada Centra za dozvole po novom sistemu i veliki broj građana dolazi i da se informiše o novom sistemu izdavanja građevinskih dozvola odnosno o onome što im Grad nudi u ovom procesu.

– Kada stranka podnese zahtjev za građevinsku dozvolu, naši referenti pregledaju predmet, vide šta je potrebno od dokumentacije odnosno koje su saglasnosti potrebne kao preduslov za izdavanje dozvole. U tom procesu, mi praktično pravimo sporazum sa građanima u kojem ćemo definisati koje saglasnosti se izdaju, koliko saglasnosti koštaju i šta je potrebno od dokumentacije za izdavanje saglasnosti – pojasnila je Dragana Milanović.

Građani su ranije za izdavanje građevinske dozvole, morali obići najmanje 12 kancelarija Gradske uprave i brojnih drugih institucija, poput Vodovoda, RUGIP-a, Elektrokrajine, Voda Srpske, dok sada svu dokumentaciju mogu predati na jednom mjestu.

Back To Top