skip to Main Content

​Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević razgovarao je sa predstavnicima Udruženja mladih ekonomista Republike Srpske o mogućnostima saradnje u uspostavljanju preduzetničkih inkubatora na Univerzitetu u Banja Luci.

Ministar Malešević pohvalio je aktivnosti ovog udruženja preduzete s ciljem da se pomogne mladim ljudima da pokrenu vlastiti posao. On je potvrdio da će Ministarstvo prosvjete i kulture pružiti potrebnu podršku.

Predstavnici Udruženja mladih ekonomista Republike Srpske upoznali su ministra Maleševića sa aktivnostima u protekloj godini i planovima u ovoj godini. Posebno su se osvrnuli na konferenciju koju planiraju organizovati u maju ove godine s ciljem da obuče mlade ljude za pokretanje vlastitog posla.

Ukazano je na velike mogućnosti za pokretanje posla u oblasti poljoprivrede. Ministar Malešević je naglasio da postoji velika potreba za obezbjeđivanje prakse studentima i pohvalio primjer dobre prakse na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Udruženja mladih ekonomista Republike Srpske Goran Vučić, potpredsjednici Borislav Mandić, Dušan Komljenović i Srđan Udovičić, te šef projektnog tima Stefan Vaško.​

Back To Top