skip to Main Content

Authority Partners, jedna od vodećih softverskih kompanija u Bosni i Hercegovini, po prvi put u našoj zemlji organizovala je globalni IT događaj pod nazivom “Global Azure Bootcamp”. Događaj se održao 21. aprila u prostorijama Authority Partners Lab – Centra za talente i inovacije. Prisutni su imali priliku da se druže sa velikim europskim imenom, Magnus Mårtensson, osnivač Global Azure Bootcamp,  osnivač/ CEO Loftysoft-a, regionaln direktor Microsoft-a i Microsoft MVP, zatim sa Jasminom Azemovićem, dekan Fakulteta informacionih tehnologija i Microsoft MVP, Mustafom Toromanom, sistem inžinjer u Authority Partners-u i Micorosof MVP i Can Bilgi, inžinjer za razvoj softvera u Authority Partners-u i Microsoft MVP.

Global Azure Bootcamp tradicionalno, šest godina za redom, na isti dan okuplja hiljade IT stručnjaka širom svijeta. Ove godine događaj se održao na 199 lokacija, a BiH je postala jedna od 75 država koje organizuju ovaj događaj.

„Zadovoljstvo nam je i čast podržati ovaj događaj i staviti BiH na mapu država koje su dio Global Azure Bootcamp zajednice“, rekla je Amina Karić, direktorica Authority Partners-a.

U AP Lab-u preko trideset IT stručnjaka je imalo priliku da budu dio ovog događaja. Magnus Mårtensson je svečano otvorio Azure Bootcamp, te održao predavanje o Azure Resource Manager modelu. Magnus je zbog nesebičnog dijeljena znanja sa zajednicom nagrađen sa laskavom Microsoft titulom – „Azure Most Valuable Professional“ (MVP). Magnusova strast se veže za spajanje publike i organizovanje online i globalnih konferencija kao što su CloudBurst i Global Azure Bootcamp. Kao jedan od prvih Azure MVP u nordičkim zemljama, 2012. godine nagrađen je sa titulom MVP godine.

Pored Magnusa, učesnici su imati priliku da učestvuju na predavanjima još tri izuzetna IT stručnjaka, koji također nose titulu Microsoft MVP –  Jasmina Azemovića, Mustafe Toromana i Can Bilgi.

“Global Azure Bootcamp se pokazalo kao izvanredna incijativa. Imali smo dobru posjećenost, čemu je sasvim sigurno doprinio kvalitet predavača i aktuelne teme, obzirom da Cloud postaje sve popularniji i u BiH IT industriji”, dodao je Mustafa Toroman, sistem inžinjer u Authority Partners-u.

Authority Partners u BiH želi da omogući IT stručnjacima da razvijaju najbolju verziju sebe. Kroz društvenu odogovornost kompanija kontinuirano pomaže razvoju i podizanju standard IT industrije u BiH.  Authority Partners u svojim daljnjim planovima razvoja želi da nastavi da dijeli svoju izvrsnost i znanje sa zajednicom, te podrži razvoj talenata.

Back To Top