skip to Main Content

Posjet Austrijanaca 1

 

Trgovinskoga savjetnika austrijskoga veleposlanstva u BiH Sigmunda Nemetija i njihova suradnika za marketing Elvira Delića je u službeni posjet primio direktor Aluminija d.d. Mostar Mario Gadžić, zajedno s izvršnim direktorima Draženom Pandžom i Borisom Vicanom, te direktorom Odjela korporativnih komunikacija i marketinga Darkom Jukom.

posjet_austrijanaca_3_0

Jednosatni je sastanak iskorišten za upoznavanje s novim smjerovima kojima je poslovanje Hercegovačkoga diva krenulo dolaskom ove uprave, u prvomu redu s nedavno riješenim pitanjem sigurne opskrbe električnom energijom prema povoljnijoj cijeni, te s planovima za podizanje proizvodnje na puni kapacitet u 2017. godini, ali i s planovima ukupnoga restrukturiranja poslovanja i ulaganja u prerađivačke pogone u skoroj budućnosti, odnosno Aluminijevu nakanu činjenja poslovnoga iskoraka u viši stupanj prerade svojih proizvoda.

posjet_austrijanaca_4

– Našom vizijom nije nastaviti s izvozom sirovine odnosno aluminijskoga poluproizvoda, nego razviti izvoz proizvoda s većom dodanom vrijednošću. Našom je vizijom razvitak i Aluminija i bh. gospodarstva, odnosno kakvoće života u BiH u cjelini. Stoga nas jako raduje zainteresiranost austrijskoga veleposlanstva za naše planove, jer je ono ključnom karikom za uspostavljanje konkretnih sveza s austrijskim gospodarstvenicima koji već poznaju ili tek trebaju otkriti ove prostore, kao poželjno mjesto za provedbu valjanih i obostrano visoko korisnih investicijskih pothvata – kazao je direktor Gadžić.

Prvi čovjek Aluminija podsjetio je na činjenicu da mostarska tvornica proizvodi jedan od najčišćih, odnosno najkvalitetnijih metala u svjetskim razmjerima, zbog čega su Aluminijevi trupci, blokovi, mali ingoti i žica traženom robom na gotovo svim kontinentima svijeta.

– S obzirom na visoku traženost aluminija u građevinskoj, automobilskoj, zrakoplovnoj, elektroenergetskoj, prehrambenoj i u drugim industrijama, prerađivanje našega vrhunskog metala u gotove proizvodne ili poluproizvode svakako je, u gospodarskim i financijskim okvirima, izrazito zanimljivim izazovom, te se želimo povezati s potencijalnim partnerima za provedbu ove zamisli, u koju ne možemo ući samostalno – dodao je Gadžić.

Izrazivši osobno divljenje činjenicom da je Aluminij, nakon toliko godina neizvjesnosti, konačno riješio ključan problem s opskrbom električnom energijom, i što planira podizati obim svoje godišnje proizvodnje, Sigmund Nemeti posebno se pohvalno osvrnuo na činjenicu da Uprava razmišlja vizionarski.

– Mi i jesmo ovdje sa zadaćom lakšega povezivanja austrijskih i bh. gospodarstvenika i misija nam je biti mostom za lakšu provedbu ovakovih poslovnih pothvata. Vaše planove poimamo izrazito pozitivnima i već ćemo sljedećega tjedna upoznati austrijski savez tvrtki koje djeluju u metalnoj industriji s Vašim pozivom, a svima koji na njega odgovore olakšat ćemo povezivanje s Mostarom – izjavio je Nemeti na sastanku u Upravnoj zgradi Aluminija.

Back To Top