skip to Main Content

Veliko poslovno izaslanstvo niza uglednih austrijskih tvrtki koje, preko svojih poslovnica ili partnerskih poduzeća, već djeluju ili razmatraju uspostavljanje poslovne suradnje u BiH, posjetilo je mostarski Aluminij, u kojemu su im domaćinima bili direktor Društva Mario Gadžić, izvršni direktor za tehničke poslove i razvitak Boris Vican i direktor Odjela korporativnih komunikacija i marketinga Darko Juka.

Posjet je, u sklopu austrijske gospodarske misije imena Potencijali Hercegovine, organiziran na poticaj austrijskoga veleposlanstva u BiH, a poslovno su izaslanstvo predvodili  predstavnici njihova Trgovinskog odjela, Philippe Kupfer i Elvir Delić. Nakon što je Kupfer naglasio kako je Hercegovački div nezaobilaznom adresom u protokolu posjeta ove razine, direktor Gadžić gostima je podrobno predstavio Aluminij, posvetivši osobitu pozornost strateškim kratkoročnim i dugoročnim planovima razvitka poslovanja, napose viziji otvaranja pogona za daljnju obradbu i finalizaciju aluminijskih proizvoda.

S obzirom na činjenicu da je u skupini bilo zastupnika poduzeća iz mnoštva različnih gospodarskih grana, od obrade metala i održavanja strojeva, do auto i željezničkoga transporta, pa i osiguranja, trgovine i zelene energije, u dvosatnomu je razgovoru načeto nekoliko potencijalno zanimljivih zamisli.

– Ovakov susret uvijek otvara nove perspektive, a o konkretiziranju iznesenih zamisli ovisit će daljnji kontakti i razradba mogućnosti sa svakom od ovih tvrtki pojedinačno. Austrija je godinama već osobito važnom u gospodarskoj razmjeni s BiH, a očito je kako ima itekako značajnoga prostora za snažnije uključenje Aluminija u neki oblik suradnje s njihovim tvrtkama – komentirao je prvi čovjek Aluminija.

Inače, u sjedištu mostarske tvornice boravili su izaslanici sljedećih tvrtki: Austrotherm GmbH, Cargo-partner GmbH, Francon GmbH, IBC Solar Austria GmbH, Ishak Mulalic, Rail Cargo Logistics Austria GmbH, Strabag, Value Capital Beteiligungs AG, Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe, Voestalpine Böhler Welding Austria GmbH, Voith Hydro GmbH & Co. KG, Weidmüller GmbH.

Back To Top