skip to Main Content
Turski ambasador u Bosni i Hercegovini Haldun Koc kazao je prilikom predstavljanja kompanije da između Bosne i Hercegovine i Turske postoji dobra politička saradnja.
“Da bismo uspostavili dobru ekonomsku saradnju jako je bitno da se ljudi posjećuju. Povećanje letova između dvije zemlje povećat će i ekonomsku saradnju, a ona je važna i u ekonomskom i u turističkom smislu”, poručio je Koc.

Direktor turističke agencije Centrotours Sarajevo i bh. predstavnik kompanije AtlasGlobal Muamer Lutvić kazao je da je ovo treća aviokompanija koja dolazi u Sarajevo, nakon Turkish Airlinesa i Pegasusa.

“Riječ je o jednoj mladoj, ali veoma razvijenoj turskoj aviokompaniji. AtlasGlobal ima razgranatu mrežu letova širom svijeta. Agencija Centrotours je zastupnik i predstavnik aviokompanije AtlasGlobal u Bosni i Hercegovini i mi ćemo raditi sve poslove koji su vezani za prodaju aviokarata”, kazao je Lutvić.

Predstavnik kompanije AtlasGlobal Enver Karadža kazao je da ta kompanija u vlasništvu ima i turističku agenciju ETC, koja je jedna od vodećih turističkih agencija u Turskoj.

“Turistička agencija je već dugo na ovim prostorima. Kad je riječ o aviokompaniji AtlasGlobal želimo da se uključimo u mrežu letova sa Balkana. Poslije Beograda, druga stanica nam je Sarajevo. Počeli smo s letovima prema Balkanu i očekujemo da se saradnja balkanskih zemalja poveća sa Turskom, a povećanje broja letova će nesumnjivo tome doprinijeti”, kazao je Karadža, dodavši da je 19. juna prvi let.

Back To Top