skip to Main Content

Na ovogodišnjem sajmu ZEPS u Zenici održana je prezentacija u organizaciji Nobel Corporation d.o.o. Mostar u suradnji s partnerskom, talijanskom tvrtkom Atlas Filtri, inače liderom u oblasti mehaničke filtracije vode.

Zainteresirani stručni suradnici i posjetitelji sajma u promotivnoj hali zeničkog sajmišta, imali su priliku doznati više informacija o oblasti filtriranja vode. Riječ je o cjenovno povoljnim filterima koji trebaju biti sastavni dio (naknadne) instalacije svakog privatnog i poslovnog objekta, a primjenljivi su i u stanovima.

Vlasnik tvrtke Nobel Corporation d.o.o. Boris Bošnjak, podsjetio je na početke poslovanja i rada sa filterima, ambicije koje su ih vodile kroz godine istraživanja i pridobivanja kupaca koji kupovinom u ovoj tvrtki nastavljaju daljnju suradnju. Nobel duže od petnaest godina dolazi na oko 450 različitih adresa.

Kvalitetne web stranice (nobel.ba, bojler.ba, omeksivaci.ba, H2O.ba, manager.ba), logistika, dobavljači, dostava u roku 24 sata… samo su mali dio uspješne Nobel priče.

Bošnjak je nazočne upoznao i sa dugačkom referentnom listom, ne zbog samohvale, nego zbog važnosti upotrebe filtera u svim segmentima industrije. U cijeloj toj priči, jako su važne i stručne osobe, kao i informiranje tržišta iz prve ruke.

Prezentaciju o filtriranju vode održao je Giulio Cavinato, regionalni menadžer tvrtke Atlas Filtri iz Italije koji prati sva tržišta u Istočnoj i Središnjoj Europi.

Sudionicima je približio detaljan proces filtracije vode i to na praktičnim primjerima.

S obzirom na to da su sudionici sa zanimanjem pratiti njegovo izlaganje, bilo je i nekoliko konstruktivnih pitanja o potrošnji vode, pročišćavanju kišnice itd.

Istaknuta je i važnost redovitog mijenjanja uložaka nakon određenog vremena, kao i činjenica da je u vode koje su bogate željezom, magnezijem i teškim metalima, od velike važnosti ugradnja filtera.

Bilo je riječi i o ugljenim filterima koji skidaju neugodni okus klora. Na kraju je Cavinato pozvao na suradnju, i za otklanjanje problema s vodom preporučio stručni tim tvrtke Nobel Corporation.

(Izvor: Manager.ba)

Back To Top