skip to Main Content

Kompanija ArcelorMittal Zenica omogućit će  obavljanje praktičnog dijela nastave za oko 30 zeničkih srednjoškolaca, koji će do kraja ove školske godine upoznavati se o proizvodnim procesima u svim pogonima.

Ovo je rezultat nedavno potpisanog sporazuma između ArcelorMittala Zenica i zeničkih srednjih  škola za tehnička zanimanja, a koji omogućava učenicima da osim teorijskog znanja koje stječu u školi, dobiju i neophodna praktična iskustva i vještine. Na taj način nastavni proces bit će značajno unaprijeđen, a učenici će po završetku srednje škole biti mnogo spremniji za radna mjesta koja ova industrija nudi.

– Danas je ova grupa mladih ljudi, koji dolaze iz Mješovite srednje industrijske škole i Srednje mješovite škole „Mladost“ iz Zenice, dobila prvu obuku iz oblasti zaštite na radu, koja je od izuzetne važnosti u ArcelorMittalu Zenica, kako bi bili spremni za ulazak u pogone. Tokom praktičnog rada, svaki učenik će dobiti svog mentora, uposlenika kompanije, koji će mu pokušati prenijeti što više znanja iz različitih oblasti proizvodnog procesa – kaže šefica za odnose s javnošću  AMZ-a Dijana Božić-Srdanović.

(Fena)

Back To Top