skip to Main Content

 

U posjeti Agenciji za certificiranje halal kvalitete boravio je ambasador Malezije u Bosni i Hercegovini Zakri Jaafar. Povod za posjetu je registracija Agencije za certficiranje halal kvalitete kod JAKIM-a (Department of Islamic Development Malaysia) nadležnog državnog autoriteta za pitanja halala u Maleziji. U pratnji ambasadora bila je Wan Shafawati Wan Mustapha, šef ureda ambasade Malezije u BiH.

Predstavnici Ambasade Malezije u BiH su se upoznali sa dosadašnjim radom Agencije u oblasti halal certificiranja, te postignutim rezultatima u svijetu halala među kojima je dobijanje međunarodne halal akreditacije od EIAC-a i registracija kod JAKIM-a Maleziji. Razgovarano je i o budućim projektima koje će Agencija realizirati, sa naglaskom na produbljivanje saradnje sa malezijskim halal institucijama.

Osim posjete Muftijstvu tuzlanskom, organizrana je i posjeta kompaniji Menprom, gdje se delegacija ambasade Malezije u BiH susrela s menadžmentom kompanije.

Prezentirani su dosadašnji postignuti rezultati i proizvodni program kompanije. Ambasador je obišao pogone kompanije gdje se uvjerio u kvalitete proizvoda ove kompanije.

Back To Top