skip to Main Content

U okviru njemačke inicijative za pronalaženje dobavljača u zemljama centralne i istočne Evrope, u Pragu će se 26. oktobra održati forum pod nazivom „4th CEE Procurement & Supply Forum“. Organizatori ovog foruma su njemačko Udruženje za upravljanje materijalima, nabavu i logistiku (BME e.V) i njemačke vanjskotrgovinske komore (AHK) u zemljama učesnicama.
Učesnike očekuju brojna izlaganja, prezentacije i radionice o aktuelnim temama iz oblasti nabave, logistike, finansija i vanjske trgovine, a organizovat će se i B2B-razgovori zainteresovanih kompanija iz Njemačke s dobavljačima i proizvođačima iz Bosne i Hercegovine i ostalih zemalja centralne i istočne Evrope, kako bi se razmotrile mogućnosti uspostavljanja saradnje.
Njemačke firme traže prvenstveno dobavljače iz sektora automotivi, mašinogradnja i gradnja postrojenja iz kategorija: obrada metala, plastika / guma / elektronika, ostalo.
Popunjavanjem prijavnog obrasca objavljenog na web stranici Predstavništva njemačke privrede u BiH, firme iskazuju svoj interes za učestvovanje na „4. CEE Procurement & Supply Forumu”. Pristigle prijave će njemačke kompanije analizirati i ocijeniti, te pozvati na B2B-razgovore one kompanije iz BiH, koje su njima u ovom trenutku interesantne.

Kotizacija za učešće na B2B-razgovorima iznosi 295 EUR. Troškove puta i smještaja snose sami učesnici.
Više informacija o ovoj inicijativi, njemačkim kupcima te uslovima učešća objavljeno je na web stranici Predstavništva njemačke privrede u BiH. Rok za predaju obrasca je 25.08.2017. godine.

Back To Top