skip to Main Content

Već 27. put zaredom održava se bečki filmski festival i to od 30. juna do 3. septembra 2017. godine. Festival i ove godine nudi vrhunske produkcije opera, opereta, klasičnih koncerata, baleta kao i modernog plesa zu slobodan ulaz. Tokom 66 dana na 300 m2 velikom platnu bit će prikazane super zvijezde muzike i plesa.

13 miliona ljudi iz cijelog svijta posjetili su do sada bečki filmski festival koji je kroz jedinstven spoj kulture, kulisa i gastronomije postao apsolutni ljetnji vrhunac u srcu Beča.

Publika će moći uživati u zvijezdama poput Anna Netrebko, Plácido Domingo, Elina Garanča, Juan Diego Flórez, Anne-Sophie Mutter, Lang Lang i mnogim drugim. Prisutni će biti i veliki dirigenti i orkestri poput Zubin Mehta, Gustavo Dudamel, Sir Simon Rattle, Bečka Filharmonija, London Symphony Orchestra i mnogi drugi.

Snimci o velikim muzičkim zvijezdama poput Bob Dylana, Leonarda Cohena, Miles Davisa, George Michaela i mnogih drugih će u jedinstvenoj i dosad neviđenoj produkciji također oduševiti sve prisutne.

Back To Top