skip to Main Content

U prostorijama tvrtke Mostarski sajam, juče,  je  održan radni sastanak kojem su nazočili predsjednik Gospodarske komore Srbije Marko Čadež, predsjednik Gospodarske komore Federacije BiH Marko Šantić i direktorica tvrtke Mostarski sajam Dalfina Bošnjak.

Tema sastanka bila je organizacija 21. međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru koji se održava od 10. do 14. travnja ove godine, a na kojem je zemlja partner Republika Srbija. Predstavnici komora, kao i domaćini Sajma, istaknuli su veliko zadovoljstvo dosadašnjim organizacijskim pripremama te izrazili velika očekivanja od ovogodišnje sajamske manifestacije koja će još više učvrstiti veze između gospodarstva dviju država.

– Iz razgovora s predstavnicima Gospodarske komore Srbije vidljivo je kako oni ulažu maksimalan napor da se na najbolji način predstave na našem sajmu. To, kako je kazao Čadež, ne podrazumijeva samo njihov gospodarski nastup već će ovo partnerstvo imati i jednu, rekla bih, veću društvenu dimenziju koja će uključiti i kulturne i turističke projekte – kazala je direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak ističući kako su sajamski kapaciteti za 21. međunarodni sajam gospodarstva već popunjeni.

– Ove godine imamo najjače zanimanje izlagača do sada, što je veliki pokazatelj kako smo prebrodili krizu. Uz Srbiju, najveći broj izlagača dolazi nam iz susjednih zemalja, zatim Kine, Mađarske i Italije. Nažalost, svjesni smo kako će biti i tvrtki kojima ćemo se teška srca morati zahvaliti jer su nam kapaciteti ipak ograničeni – dodaje Bošnjak.

Ni predstavnici sajamske zemlje partnera Republike Srbije nisu skrivali zadovoljstvo što će ta zemlja ponovno imati priliku predstaviti se na mostarskom sajmu u velikom stilu. – Mostarski sajam zaista je postao mjesto okupljanja gospodarstvenika iz cijele regije i velikih svjetskih kompanija te se profilirao kao najveći regionalni događaj kad su u pitanju sajmovi. Nama predstavlja veliku čast i izazov biti zemlja partner ove godine te ćemo učiniti sve kako bismo se predstavili u najljepšem svjetlu. Na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru Srbija će se predstaviti na nešto više od 700 četvornih metara sajamskog prostora. Bit će zastupljeni na deseci kompanija različitih oblasti. Neće to biti samo gospodarstvo, održat ćemo i niz “be to be” sastanaka, predstavit ćemo Srbiju kroz kulturu i turizam, dakle, kroz sve segmente društva. To će biti fantastičan događaj i manifestacija. Iskoristio bih priliku i zahvalio našim domaćinima, posebice direktorici Mostarskog sajma, kao i našim kolegama iz Gospodarske komore FBiH koji nam susretljivo pomažu u organizaciji našega nastupa ovdje u Mostaru – poručio je Čadež.

Njegov kolega iz Gospodarske komore FBiH Marko Šantić kazao je kako naši gospodarstvenici ostvaruju jako dobru suradnju s kolegama iz Srbije koja će se ojačati i unaprijediti upravo na ovogodišnjem sajmu koji je, po njegovu mišljenju, lider među sajmovima regije.

– Ovo partnerstvo logičan je nastavak naše dugogodišnje dobre suradnje. Naša Komora redovito organizira nastupe na sajmovima u Srbiji, počevši od Novosadskoga, preko Zaječara, do Beograda. Mnogo nas stvari veže, od zajedničke prošlosti, nekadašnjeg zajedničkog tržišta, sličnog jezika i kultura, što nas samo može osnažiti u zajedničkom nastupu prema globalnim tržištima kako bismo mogli pokazati svijetu da nismo crna rupa, već da možemo dobro surađivati – istaknuo je Šantić, saopćeno je iz Mostarskog sajma.

Back To Top