skip to Main Content

Vanjskotrgovinska komora BiH je članica Europske poduzetničke mreže od 2009. godine. Enterprise Europe Network (EEN) je najveća mreža za podršku malim i srednjim preduzećima u oblasti međunarodne poslovne saradnje, inovacija, prenosa znanja i tehnologija, te saradnje i učešća u EU programima. Članstvo u ovoj mreži, između ostalog, pruža mogućnost bosanskohercegovačkim kompanijama da preko VTK BiH pronađu odgovarajućeg poslovnog partnera u inostranstvu.

Nastavljajući praksu, Poslovne novine donose nove ponude preduzeća iz različitih zemalja koja su iskazala interesovanje preko ove mreže za pronalaskom poslovnog partnera. Bilo da želite stupiti u kontakt s preduzećima čije ponude objavljujemo u nastavku ili želite da se ponuda vašeg preduzeća nađe u bazi podataka EEN mreže više na linku:

http:/komorabih.ba/een/poslovna-podrska/trazite-poslovnog-partnera-u-eu/

Sve ponude koje su  prezentovane u Biltenu poslovne saradnje za april 2017. godine odabrane su iz Baze poslovne saradnje EEN mreže po kriterijima koji su prilagođeni proizvođačima i onim davaocima usluga iz Bosne i Hercegovine koji su izvozno opredjeljenji, tj. daje se prednost onim ponudama iz inostranstva koje bi u slučaju realizacije povećale izvoz roba i usluga iz BiH.

Preko dole navedenog linka možete pronaći opciju search (Partnering opportunities) i sami pregledati sve poslovne  ponude/zahtjeve od strane ino-preduzeća:  http://een.ec.europa.eu/tools/services/SearchCenter/Search/ProfileSimpleSearch?shid=32db25cb-726f-43b0-8b5f-7742d0935799

U Bazi podataka objavljeno:

Prije sedam dana:           18

Prije mjesec dana:        100

Prije devedeset dana:    278

Prije godinu dana:        818

EEN BiH PS 1 – April 2017    Objavljena:  20.10.2016.

Rumunska kompanija specijalizovana za distribuciju školskog i kancelarijskog materijala je u potrazi za dobavljačima radi potpisivanja ugovora o distribuciji.

Opis:

Rumunska kompanija specijalizovana za distribuciju školskog i kancelarijskog materijala je u potrazi za dobavljačima. Rumunska kompanija je aktivna na tržištu od 2002. godine i specijalizovana je za veleprodaju navedenog pribora kao što su:

–        Sveske  (standardnog i premijum kvaliteta),

–        Planeri,

–        Papiri namjenjeni za kopiranje,

–        Toneri, ketridži, mastila,

–        Pribor za pisanje,

–        Pernice, rančevi,

–        Knjige, kancelarijski materijal i

–        Igračke.

Vrsta saradnje:

Od potencijalnog partnera se očekuje da bude proizvođač ili dobavljač visokokvalitetnih proizvoda po povoljnim cijenama čija će isporuka biti izvršena u zadanom roku.

EEN BiH PS 2 – April 2017.    Objavljena: 05.12.2016.    Ističe: 05.12.2017.

Švedska kompanija traži proizvođače deterdženata (sredstava za čišćenje)

Opis:

Švedska kompanija specijalizovana za dobavljanje sportskih proizvoda za održavanje sportske opreme je u potrazi za dobavljačima deterdženata. Kompanija želi da razvije ili brendira već postojeći proizvod koji se može koristiti za održavanje sportske opreme. Namjena proizvoda je uklanjanje neprijatnog mirisa i mrlja sa sportske opreme (sportske odjeća, pribor i obuća). Prednost imaju ekološki osvješteni proizvođači radi potpisivanja ugovora o proizvodnji. Firma je aktivna u oblasti sportske opreme i odjeće, a posebno je prepoznatljiva po proizvodima za čuvanje sportske odjeće i obuće od neugodnog mirisa. Kompanija želi da kupi (ako se proizvod pokaže kao dobar i efikasan u ukljanjanju neugodnih mirisa i mrlja sa sportske opreme) ili da zajednički razvije i proizvede sredstvo namjenjeno uklanjanju neugodnih mirisa i mrlja sa sportske opreme. Potencijalni partner bi trebao da posjeduje proizvodni kapacitet od minimum 50.000 komada godišnje. Proizvodi moraju biti napravljeni od prirodnih, mikrofiber materijala i sa membranom kao što je Gore-Tex .

Vrsta saradnje:

Od potencijalnog partnera se očekuje dugoročno iskustvo u industriji deterdženata kao i da ima i vlastiti razvojni tim. Partner bi trebao da proizvodi deterdžent u obliku kapsule.

EEN BiH PS 3 – Mart 2017.   Objavljena: 16.01.2017.  Ističe:      16.01.2018.

Ruski distributer proizvoda od metala je u potrazi za proizvođačima ili dobavljačima opreme za obradu metala.

Opis:

Ruska kompanija specijalizovana za proizvodnju i distribuciju metalnih proizvoda je u potrazi za proizvođačima i dobavljačima alata za rezanje i opreme za obradu metala radi potpisivanja distribucijskog ugovora. Ova firma je prepoznatljiva po proizvodnji i distribuciji dijelova i komponenti napravljenih od nehrđajućeg čelika, neobojenih legura i ostalih materijala za mašinsko inžinjerstvo i medicinu. Kompanija je osnovana 2011. godine i ima za cilj da postane distributer za proizvođače alata za rezanje i opreme za obradu metala.  Ova firma posjeduje  rasprostranjenu mrežu  klijenata na polju mašinskog  inžinjerstva i ima certifikat ISO 9001-2011.

Vrsta saradnje:

Od potencijalnog partnera se očekuje isporuka robe na vrijeme uz neophodnu dokumentaciju. Kompanija je u mogućnosti da proširi svoj proizvodni asortiman u skladu sa proizvodnom ponudom stranog partnera.

EEN BiH PS 4 – April 2017.  Objavljena: 03.03.2017.  Ističe:      03.03.2018

Ruska kompanija specijalizovana za šivenje i dizajniranje muške odjeće je u potrazi za fabrikama, krojačnicama i radionicama koje mogu prilagoditi mušku odjeću za rusko tržište.

Opis:

Ruska kompanija specijalizovana za šivenje i dizajniranje muške odjeće je u potrazi za     fabrikama, krojačnicama i radionicama koje mogu prilagoditi mušku odjeću za rusko tržište. Proizvodi bi trebali da budu dostavljeni u skladu sa svim postavljenim zahtjevima kvaliteta i uslovima proizvodnje na osnovu ugovora o proizvodnji, distribuciji ili franšizi. Firma je prepoznatljiva po proizvodnji muške odjeće: odijela za vjenčanja i posao, vesti, pantalona, kaputa i košulja. Ova firma je osnovana 2015. godine i u svojoj proizvodnji upotrebljava materijale od  engleske i italijanske vune (super 80-220), tvida, uključujući dodatak vune, svile i akrila. Tkanine od vune se koriste za šivenje kaputa, a pamučne za košulje. Kompletna usluga od momenta prijema narudžbe do prve probe ne smije trajati duže od 25 dana.

Vrsta saradnje:

Kompanija je u potrazi za potencijalnim partnerima koji bi šili odjeću po individualnim narudžbama kompanije u skladu sa postavljenim zahtjevima kvaliteta i uslovima proizvodnje. Kompanija bi dogovorila neka od tehničkih pitanja sa partnerom: uzorci, sistem mjerenja, vrstu materijala, rok dostave, uslove prevoza….

EEN BiH PS 5 – April 2017.  Objavljena: 15.03.2017.  Ističe: 15.03.2018.

Poljski distributer dijelova za automobile je u potrazi za dobavljačima

Opis:

Poljska kompanija koja je aktivna u oblasti veleprodaje i maloprodaje dijelova za automobile je u potrazi za stranim proizvođačima svih tipova rezervnih dijelova i opreme za auta radi povećanja prodaje svojih proizvoda na poljskom tržištu i potpisivanja distribucijskog ugovora. Ova firma je osnovana 2015. godine i prepoznatljiva je kao nezavisna kompanija koja ima strane kupce i visoko je pozicionirana na tržištu rezervnih dijelova. Firma nudi prodaju rezervnih dijelova za svjetski poznate marke automobila. Proizvodni asortiman čine: rezervni dijelovi za automobile, oprema za automehaničarske radnje, rezervni dijelovi za održavanje automobila.

Vrsta saradnje:

Firma je u potrazi za proizvođačima i dobavljačima svih vrsta rezervnih dijelova i opreme za svjetski poznate marke automobila koje žele ući na poljsko tržište ili  povećati svoj tržišni udio.

EEN BiH PS 6 – April 2017. Objavljena: 14.03.2017.  Ističe:      14.03.2018.

Rumunska kompanija traži dobavljače organskih proizvoda i superhrane   

Opis:

Rumunska kompanija specijalizovana za veleprodaju organskih proizvoda i superhrane je u potrazi za proizvođačima i/ili dobavljačima istih koji su u mogućnosti dostaviti veću količinu proizvoda. Firma nudi potpisivanje ugovora o distribuciji. Firma je osnovana 2010. godine i glavna aktivnost je veleprodaja organskih proizvoda i superhrane. Asortiman proizvoda uključuje: orahe, sjemena bundeve, sjemena suncokreta, suhog voća, kakaovog brašna, kakaovog putera, agavinog sirupa, javorovog sirupa, kokosovog ulja, kokosovog šećera, kao i dijetalne hrane među kojima su: proizvodi od ječma, guarane, graviole…. Skoro svi proizvodi (90%) imaju BIO certifikat. Kvalitet proizvoda je zagarantovan certifikatima  o sigurnosti hrane koje kompanija posjeduje  (HACCP), i eko hrane (RO-ECO-008). Firma je u potrazi za poslovnim partnerima kako bi proširila svoj portfolio. Zbog povećanih zahtjeva za organskim proizvodima na rumunskom tržištu firma je zainteresovana za dobavljačima BIO proizvoda nudeći saradnju na osnovu distribucijskog ugovora.

Kompanija nudi:

  • iskustvo u prodaji i distribuciju,
  • široku mrežu  klijenata sa rumunskog tržišta,
  • iskustvo u međunarodnoj trgovini i
  • komunikacija na engleskom, francuskom, italijanskom i mađarskom jeziku.

Vrsta saradnje:

Ugovor o saradnji za nabavku proizvoda visokog kvaliteta koji su certificirani kao Bio proizvodi prema evropskim standardima.

EEN BiH PS 7 – April 2017.   Objavljena: 03.08.2015.    Ističe:  28.07.2017.

Poljska kompanija nudi usluge distribucije proizvođačima i dobavljačima alata

Opis:

Poljska kompanija specijalizovana za prodaju alata za bušenje, sječenje i borere je u potrazi za proizvođačima ili dobavljačima sličnih proizvoda radi  njihovog predstavljanja na lokalnom tržištu pod ugovorom o distribuciji. Firma se bavi veleprodajom alata skoro 15 godina. U potrazi je za proizvođačima ili dobavljačima sljedećih proizvoda:

  • različite vrste bušilica,
  • rezači,
  • šarafi,
  • brusne ploče,
  • lanci,
  • glave bušilice,
  • elektrode.

Svi proizvodi bi trebalo imati neophodne certifikate. Kompanija ima iskustvo u saradnji sa stranim partnerima. Skoro 80% svojih aktivnosti uključuje uvoz proizvoda.

Vrsta saradnje:

Prednosti za poslovne partnere su: fleksibilna saradnja i individualni pristup klijentima. Proizvodi bi trebali  biti slični onima koje kompanija nudi. Svi proizvodi bi trebalo biti standarizirani i proizvedeni uz pomoć najnovije tehnologije.

EEN BiH PS 8 – April 2017.   Objavljena: 26.10.2015.     Ističe:  26.10.2017.

Mađarski proizvođač dodataka ishrane traži proizovođače hladno presovanog biljnog ulja

Opis:

Mađarska kompanija koja se bavi proizvodnjom i prodajom ulja ekstrahovanog iz ljekovitog bilja, te dodataka ishrani u skladu s mađarskim zakonima i propisima, je u potrazi za evropskim  proizvođačima hladno presovanog biljnog ulja. Proizvodi su bez konzervansa, aditiva i boja. Više od polovine njihovih proizvoda se radi po posebnom receptu, a oni su kompleksni dodaci ishrani.

Vrsta saradnje: 

Od potencijalnog partnera se očekuje da je proizvođač hladno presovanog biljnog ulja, čija je proizvodnja na istom nivou kvaliteta kao i mađarske kompanije. Poželjni su sertifikati kao što je HACCP i sertifikat Nacionalnog naučnog  instituta za ispitivanje hrane i prehrane.

EEN BiH PS 9 – April 2017.    Objavljena: 30.06.2015.     Ističe: 24.06.2017.

Bugarski proizvođač građevinskih i konstrukcijskih materijala traži dobavljače

Opis:

Bugarski proizvođač građevinskih i konstrukcijskih materijala, kao i materijala za izradu namještaja je u potrazi za inovativnim dobavljačima radi dugoročne saradnje. Ova firma posjeduje 20-to godišnje iskustvo u veleprodaji i maloprodaji cjelokupnog asortimana građevinskih materijala kao i opreme za opravke, finalne radove, izolaciju, te dekoraciju domova. Firma želi distribuirati proizvode na bugarsko tržište koji su napravljeni od: keramike, mermera (za kupatila i kuhinje), stakla, porcelana, kovanog gvožđa, vulkanskog kamena itd..

Vrsta saradnje:

Od potencijalnog partnera se očekuje da bude proizvođač, prodavač ili distributer, koji je u mogućnosti dostaviti konkurentne proizvode koji ispunjavaju potrebe klijenata na bugarskom tržištu, te radi sklapanja ugovora o distribuciji.

EEN BiH PS 10- April 2017.   Objavljena: 01.12.2015.  Ističe: 01.12.2017.

Britanska kompanija je u potrazi za inovativnim poklonima i igračkama

Opis:

Britanska kompanija specijalizovana za prodaju proizvoda za bebe i djecu je u potrazi za partnerima proizvođačima proizvoda za djecu (0-4 godine). Ova firma svoje proizvode prodaje putem online trgovine i veletrgovine. Ponuda firme obuhvaća mješavinu vlastitih i ostalih brendiranih proizvoda, a uključuje sljedeće kategorije proizvoda: za spavanje, kupanje i presvlaku, igračke i darove, odjeću, sjedala, nosiljke…

Vrsta saradnje:

Od potencijalnog partnera se očekuje dostavljanje visokokvalitetnih proizvoda  i poklona za djecu.

Back To Top